Fixa enklare liv i köket med smarta köksprylar

Att laga mat och dona i köket kan vara både roligt och jobbigt beroende på vilket humör man är på. Ifall man kan göra saker enkelt och smidigt utan en massa krångel så blir det också ganska mycket behagligare att laga mat, baka eller vad man nu gör i köket. För att göra livet så enkelt som möjligt kan man behöva lite smarta hjälpmedel och detta kan nog sägas vara extra sant just när det gäller matlagning.

Förr i tiden fanns det inte så många olika sätt att göra saker på men det har ändrats i och med att fler och fler bra och smidiga köksredskap och prylar har dykt upp på marknaden. Att skala, hacka, fixa och dona är nu enklare än någonsin och många av de sakerna som man förr i tiden tyckte var jobbigt eller tråkigt kan man faktiskt slippa helt om man bara är lite smart.

Vi säljer en mängd smarta prylar som underlättar din vardag i köket och som gör de där små sakerna enklare, roligare och mindre frustrerande. Du behöver aldrig mer oroa dig för att dina kastruller ska koka över, att du ska bränna vid såsen eller att dina knivar ska vara ovassa. Nu för tiden kan du handla in sådana saker till ett billigt pris och få dem levererade fraktfritt.

Kanske även du vill slippa en del av stressen med att laga mat eller hitta smartare och roligare sätt att ta hand om matlagning, bakning, disk eller dukning? Då kan du kolla in nedanstående produkter!

Smarta köksprylar som du snart inte kan vara utan

Överkokningsskydd / lock i silikon

Överkokningsskydd

Detta är en grej som på senare år blivit populärt och jag förstår precis varför. Något av det mest irriterande när man lagar mat är när det kokar över. För egen del kokar det nästan alltid över när jag kokar ris, för det är så känsligt och jag är för dåligt på att passa vattnet. Men med ett överkokningsskydd behöver man aldrig mer fundera på detta.

Det är gjort i silikon och har ett mittparti som släpper igenom både ånga och vatten om det skulle börja koka över. Det fina är att vattnet bara bubblar upp i mitten på locket istället för att spilla ut över spisen. Detta lock kan även användas i mikron och i vanlig ugn och det kan köras i diskmaskinen osv. Supersmidig kökspryl som har ersatt mina vanliga lock till kastrullerna helt.

Citrusspray för citron och lime

Citrussprayare för riktiga citrusfrukter

En riktigt cool uppfinning som är enkel men som man helt enkelt inte hade tänkt på var möjligt innan man såg det med egna ögon. Du skruvar helt enkelt ner själva spraymunstycket i en vanlig citron eller lime och sen kan du spraya ut dess goda juicer på samma sätt som med vilken sprayflaska som helst. Skillnaden är att du sprayar superfärska fruktjuicer direkt ur frukten. Du får en större för citron och en mindre för lime. Perfekt till sallader och annat.

Hamburgerpress för fyllda hamburgare

Hamburgerpress för fyllda hamburgare

Vet du hur man kan göra en vanlig mumsig hamburgare ännu godare? Jo man kan fylla den med olika goda fyllningar. Du kan stoppa i ost, lök, svamp och olika smakfulla blandningar som gör burgaren ännu mer krämig och ger den en extra nivå helt enkelt. Att göra fyllda burgare helt för hand kan vara lite pilligt om man vill få det bra men då kan du använda denna specialgjorda hamburgerpress.

Med den smidiga hamburgerpressen får du hjälp att skapa ett bra utrymme inuti biffen för din fyllning och sen får du hjälp att försluta den ordentligt och att forma den till en stor och god burgare som du kan ha på grillen t ex. Jag har själv provat den och det funkar riktigt bra när man väl har fått in handlaget. Tänk bara på att en fylld hamburgare kan ta ett tag att steka / grilla. Kan vara idé att avsluta den i ugnen!

Förvaring för diskoho i silikon

Silikonförvaring för diskhon

Är det någon mer än jag som har lite halvkaos vid diskhon? Det är trasor och diskborstar och disksvampar och diskmedel överallt och alla sakerna brukar hamna på olika ställen varje gång man har diskat, för det finns liksom inte någon superbra plats att förvara dessa saker på. Det kan dock ordnas med smart förvaring i silikon.

Den här varianten tycker jag är extra smart för den är formad ungefär som en sadelväska, så man kan hänga den över skiljeväggen mellan de två diskhoarna. Då kan man få förvaring utan att direkt slösa någon plats på diskbänken i övrigt. De är gjorda i silikon och tål givetvis vatten och har hål i botten så att vattnet kan rinna ut, så det gör inget om de blir lite blöta. Släng i din diskborste, tvättsvamp och liknande och få bra ordning även när du ska diska.

Rejäl knivslip med två sliphuvuden

Ordentlig knivslip

En knivslip borde finnas i alla hushåll och många har säkert någon liggande hemma. Jag tycker dock att det är skönt med en lite mer rejäl knivslip där man kan hålla ordentligt i handtaget och få bra stöd och stabilitet. Man håller ju ändå på med en vass kniv och vill inte slinta. Denna knivslip har ett stort handtag och anti-slip under. Du har dessutom två olika slipstenar i samma knivslip, en för grövre slipning och en för finslipning. På så vis kan du fixa vassa knivar utan problem i alla lägen. En vass kniv är så mycket enklare att använda än en slö kniv!

Självrörande visp / såsvisp

Automatisk visp

Bränt vid såsen igen? AAAGGH!! Det är lika störande varje gång för det räcker att sman bränner lite i botten för att hela såsen ska ta smak och bli förstörd. Det behövs inte heller någon längre tid borta från såsen för att den ska brännas vid för en sås är vanligen ganska ömtålig. Har man många saker man ska göra hemma eller bara mycket att stå i när det gäller matlagning så är all hjälp välkommen.

En smart automatisk såsvisp gör att du slipper riskera brända såser, grytor och liknande. Ställ den bara i kastrullen eller stekpannan och låt den snurra runt och röra om i botten så att det du tillagar inte bränner vid. Det är enkelt, den klarar sig helt själv och det finns två olika hastigheter att välja på. Tänk bara på att vispen behöver lite glid så den funkar inte så bra i bara vatten eller en tom kastrull.

Spagettimått / pastamått

Spagettimått

Hur mycket spagetti ska jag egentligen ta för att det ska bli lagom till mig själv, till mig och kompisen, eller hela familjen? Det är en ständig fråga som kan vara lite svår att besvara. Ofta kör man på ögonmåttet och jag har en förmåga att alltid ta lite för mycket för att det ser ut att vara mindre än det är. Då får man spagetti över som sedan ofta slängs. Det är inte heller speciellt skoj att göra för lite mat.

Spagettimåttet gör det busenkelt att ta rätt mängd spagetti. Bara ställ in på rätt antal personen och du har ett “hål” där lagom mycket spagetti får plats. Mät ut den mängden och tillaga. Ifall du inte äter så mycket eller är hungrig kan du ju alltid gå upp eller ner ett steg om du har lust.

Fiskfjällare med uppsamling

Fiskfjällare med uppsamling

Att fjälla fisk är ett ganska drygt och slabbigt jobb. Det kan vara jobbigt och skitar ganska mycket. Om du vill underlätta när du fjällar fisk kan du använda vårt smarta verktyg för just detta ändamål. Det är en smidig fiskfjällare som har ett ordentligt handtag och dessutom finns det en liten behållare som samlar upp fiskfjällen så att de inte hamnar överallt. Du kan göra jobbet snabbare och har dessutom klart mindre att städa upp efteråt.

Glasunderlägg i silikon

Glasunderlägg som sitter fast i glaset

Har du också svårt att få folk att ställa sina glas på ett underlägg? Om du är som jag och är lite känslig och orolig för ringar på bordet osv så kanske du också gillar att se till att folk ställer sina glas på ett glasunderlägg. Det kan vara bra för att undvika att få blöta glas eller allt för varma muggar direkt på bordet.

Men om man en gång har fått någon att ställa sitt glas på ett underlägg är risken ändå att de inte sätter tillbaks det där igen. Speciellt gäller nog detta på festen, då folk minglar och springer omkring med glaset överallt. Du kan dock slippa allt detta krångel genom att köpa ett smart glasunderlägg i silikon från oss som man fäster direkt på glaset och som sedan hänger med hela tiden. Då behöver man inte oroa sig för att någon ska springa ifrån sitt underlägg. Dessutom många snygga färger.

Har du någon kökspryl som är smart och lite annorlunda som är ovärderlig i ditt kök? Skriv gärna en kommentar om något bra köksverktyg som du använder och som du rekommenderar till andra. Då kan du hjälpa till att underlätta livet för andra matglada och vi kan se över möjligheten lägga denna sak till vårt utbud, om den inte redan finns vill säga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *